Madeira (din portughesa- cuvantul madeira inseamna “lemn“)

Este o insula portugheza aflata la 951 km sudvest de Lisabona si 737 km la vest de coasta Marocului, in Oceanul Atlantic.

Din cauza multitudinii de plante, Madeira se mai numeste si Insula Florilor.

1

Madeira este o insula de origine vulcanica si se numara, impreuna cu insulele Canare, Capverde si Insulele Azore la grupa de insule macroneze ( preafericite). Prima faza vulcanica a inceput in urma cu 18 milioane de ani.

Insula formeaza patrimea nordica a sistemului vulcanic. Stancile se continua sub apa pana la 4000 m sub nivelul marii.

 

Churchill a locuit in hotelul Reid`s Palace, pus in functiune in anul  1891 care este unul dintre hotelurile de elita din lume si care este cunoscut in toata regiunea.  Printre oaspetii din  Reid´s Palace s-au aflat si dramaturgul irlandez George Bernard Shaw , Charlie Chaplin, Gregory Peck si Margaret Thatcher .

 

Unul dintre criteriile de calitate care trebuiesc indeplinite pentru a ajunge pe lista hotelurilor de elita din lume este ca in momentul in care suna telefonul, receptorul sa fie ridicat in decurs de mai putin de 15 secunde. Noi, aici la Funpark avem nevoie doar de 5-7 secunde!

2

Reid´s Palace

3

Piata în Funchal

4

Gradina botanica în Funchal

5

Furtuna deasupra marii

Madeira este o denumire protejata pentru un anumit tip de vin. Este vorba aici de un tip de vin la care se adauga cognac. Cantitatea de alcool este cuprinsa in functie de sortiment intre 17 si 22%. Madeira este probabil singurul vin a carui pastrare se recomanda  in sticle stand in picioare

6

Poncha

Bautura nationala a Madeirei este Poncha, un amestec din Snaps din trestie de zahar  (Aguardente-Cana), miere si suc de lamaie: o treime Snaps de trestie de zahar, o treime miere si o treime suc de lamaie.

 

Nu e rau sa stim:

Fotbalistul  Christiano Ronaldo s-a nascut in Funchal

Distribuie pe: